Büyükelçi suikastına Facebook sansürü

Facebook, Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova'nın suikast sonucu öldürülen Ankara Büyükelçisi Karlov adına paylaştığı fotoğrafı sildi. Zaharova, "Bunun ismi enformasyon sabotajı" tepkisini gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Facebook'un son dönemde tartışma yaratan sansür politikaları, Rus Büyükelçi suikastına da uzandı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, suikast sonucu öldürülen Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un Facebook hesabından paylaştığı bir fotoğrafının Facebook yöneticileri tarafından silindiğini açıkladı.

FOTOĞRAFTA NE YAZIYORDU?

Zaharova, dün gece Facebook hesabından paylaştığı fotoğrafta, 'sırtımdan bıçaklanmaktan hoşlanmam' yazdığını söyledi. Ancak Facebook yöneticileri bu fotoğrafı Rus sözcünün hesabından sildi.

fce

'BELKİ DE IŞİD'CİLER'

Zaharova Facebook üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Facebook yönetiminin hesabımdan öldürülen Büyükelçi Andrey Karlov'un fotoğrafını silmesine sansür denmez. Bunun ismi enformasyon sabotajı. Facebook şirketi bu yöneticilerinin kim olduğunu ve amaçlarının ne olduğunu biliyor mu? Belki de IŞİD'cilerdir." Zaharova daha sonra Karlov'un aynı fotoğrafını yeniden paylaştı. (Sputnik Türkiye)