Venezuela'da marketler yağmalandı

Venezuela'daki ekonomik krizin derinleşmesi sokağa yansıdı. Artan enflasyonun ardından bir çok kişi ülkedeki süpermarketleri yağmaladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Enflasyonun artması ve insanların torbalarca para ile alışveriş yapması ülkede yağma eylemleri ile sonuçlandı. Venezuela'nın bir çok kentinde artan enflasyonu protesto edenler bir çok marketi yağmaladı.

Venezuela'da enflasyonun artması ile birlikte, ülkenin en yüksek değerdeki para birimi olan yüz bolivarın değeri, 4 cente kadar düştü. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, geçtiğimiz hafta yeni banknotların hazırlanmakta olduğunu açıklamıştı. Maduro'nun açıklaması suları biraz daha dindirmiş olsa da ardından banknotların yürürlüğe girme tarihi hazır olmadığı gerekçesi ile ertelenince gerilim ülkede arttı.

Venezuela'da enflasyonun geldiği nokta: Parayı tartarak sayıyorlarVenezuela'da enflasyonun geldiği nokta: Parayı tartarak sayıyorlar

Maduro ülkedeki enflasyonu düşmanlarının düzenlediği bir komplo olarak değerlendiriyor. Bazı çetelerin ise sınır bölgesinde, Kolombiya ve Brezilya'ya nakit para kaçakçılığı yaptığını belirtiyor. Maduro bu nedenle geçtiğimiz günlerde Kolombiya ve Brezilya ile olan sınırlarını bir süreliğine kapatmıştı. (DIŞ HABERLER)

Venezuela yılbaşında milyonlarca oyuncak dağıtacakVenezuela yılbaşında milyonlarca oyuncak dağıtacak