'Kürt Haşdi Şabi Birliği kuruldu' iddiası

KDP, Tuzhurmatu'da Haşdi Şabi içinde KYB üyesi Kürtlerden oluşan bir birlik kurulduğunu iddia etti. KYB yönetimi ise iddiaları yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) yetkilileri Selahaddin iline bağlı  Tuzhurmatu ilçesinde Şii Haşdi Şabi milisleri içinde Kürtlerden oluşan  yeni bir bir birlik kurulduğunu iddiaetti

KDP'ye yakın yayın yapan Rûdaw’ın haberine göre KDP Tuzhurmatu Asayiş Müdürü Faruk Ahmed, Yafa köyünde Haşdi Şabi güçlerine bağlı kurulan yeni birliğin Kürtler’den oluştuğunu ve söz konusu birliğe katılanların Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) üyeleri olduğunu öne sürdü. Faruk Ahmed, başka bir birliğin de Kerkük sınırlarında kurulacağını ifade etti.

KYB: GİRİŞİMDE BULUNULDU ANCAK ENGELLEDİK

Rûdaw’a konuşan KYB Politbüro üyesi ve KYB Kerkük Sorumlusu Aso Mamend, iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Mamend, “Bizim sınırlarımız içerisinde Haşdi Şabi’ye ait hiçbir birlik kurulmadı, kurulmaz da. Böyle bir girişimde bulunulduğu doğrudur ancak biz engelledik” dedi.

Haşdi Şabi birliğine katılanların KYB’li olduğu iddialarına ilişkin Aso Mamend, “Üyelerimizden her kim Heşdi Şabi’ye katılırsa kesinlikle ihraç edilecek. Bizim sınırlarımızda peşmerge var başka bir güce ihtiyaç yok” diye konuştu.

Selahaddin iline bağlı Tuzhurmatu , ile 100 km mesafede yer alıyor. Tuzhurmatu’nun yaklaşık nüfusu 220 bin olarak biliniyor. Nüfusun yüzde 55’inin Kürt olduğu ilçede, yüzde 30’u Türkmenler, yüzde 15’i de Araplar oluşturuyor.

Etiketler Irak Kürt Şiiler KDP KYB