New York metrosunda 'başörtülü saldırı' yalanı

New York, 18 yaşındaki bir kadının 'Müslüman olduğu için metroda Trump'ın sarhoş destekçileri tarafından taciz edildiği' iddiasının 'yalan' çıkmasını tartışıyor. Polisin iki haftadır saldırganları bulmak için seferber olmasının ardından, Seweid şimdi yanlış bilgi yaymaktan bir yıl hapisle yargılanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 18 yaşındaki Yasmin Seweid, 1 Aralık günü 23'üncü Cadde metro durağında trene bindiği sırada üç kişinin kendisini taciz ettiğini öne sürmüştü. Baruch Koleji'nde öğrenci olan Seweid, üç sarhoş erkeğin kendisine Müslüman olduğu için saldırdığını, 'terörist' diye hakaret ettiğini, başörtüsünü çıkarmaya çalıştığını söylemişti. Seweid, saldırganların ayrıntılı eşgalini de vermişti. Amerikan basını bu olayı gündemde tutarken, New York polisi de saldırganların bulunması için seferber olmuştu.

Ancak ne tanık, ne de video kaydı bulundu. Ve sonuçta, Seweid'in ailesini kızdırmamak için yalan söylediği ortaya çıktı. Zira Seweid, arkadaşlarıyla buluştuktan sonra eve geç saatte dönerken ailesiyle sorun yaşamamak için yalan söylediğini itiraf etti.

'CEZA' OLARAK SAÇLARI KESİLDİ 

Şimdi 'polisi yanlış bilgilendirmekle' yargılanan Seweid'in duruşma salonuna saçını kazıtmış şekilde gelmesi ise dikkat çekti. Ailesinin kızlarına saçını keserek ceza verdiği iddia edildi.

'KABATAŞ BENZERLİĞİ'

New York'ta yaşanan bu olayın, Gezi Parkı eylemleri sırasında ortaya atılan ve sonradan gerçek olmadığı kanıtlanan 'Kabataş iddiası'yla benzerliği dikkat çekti. Olay, dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan'ın 7 Haziran 2013 günü TBMM grup toplantısında "Çok önemli bir yakınımın gelinini yerlerde sürüklediler" açıklamasıyla gündeme gelmişti. Ardından, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun gelini Zehra Develioğlu, Star gazetesinden Elif Çakır'a verdiği röportajda, kendisine 'belden yukarısı çıplak, ellerinde deri eldivenler, başlarında siyah bandanalar bulunan 70-100 kişilik grubun' saldırdığını iddia etmişti. İddianın gerçek olmadığı daha sona video görüntüleriyle kanıtlanmıştı. (DIŞ HABERLER)