İnfazcı başkan için suç duyurusu

Filipinler devlet başkanı Duterte bir uyuşturucu bağımlısını kendisinin vurduğunu ifade etti. Duterte, her an görevden alınabilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filipinler devlet başkanı Rodrigo Duterte'nin Pazartesi günü bazı uyuşturucu bağımlılarını bizzat öldürdüğünü açıklaması üzerine senatörler Duterte hakkında soruşturma çağrısında bulundu.

Önceki dönemlerde uyuşturucu bağımlılarının ölmeyi hakkettiğine dair muhtelif demeçler veren Rodrigo Duterte Pazartesi günü yaptığı açıklamayla büyük bir infial yaratmıştı.  The Guardian'ın haberine göre Duterte kendi memleketi  Davao'da belediye başlanlığı yaparken bir polis memurunun yanında bir bağımlıyı kendisinin vurduğunu söylemişti. Kendi iddiasına göre Duterte, söz konusu uyuşturucu kullanıcısını vurduktan sonra polis memuruna dönüp "Ben yapabiliyorsam sen neden yapamayasın" dedi.

Duterte'yi en çok eleştiren senatörlerden biri olan Leila de Lima bu açıklamanın Duterte'nin devrilmesi için bir fırsat olabileceğini söyledi. adalet komitesi başkanı Richard Gordon ise Duterte'nin kamu güvenini kötüye kullandığını ve cürüm işlediğini vurgulayarak bunun görevi kötüye kullanma suçlaması için yeterli olacağını ifade etti.