ABD polisi 73 yaşındaki silahsız bir kişiyi öldürdü

ABD'de polis pazartesi günü 73 yaşındaki silahsız bir kişiyiyi hastasını vurdu. Olay yerinde hayatını kaybeden Latin kökenli Francisco Serna, demans hastasıydı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde pazartesi günü polis, 73 yaşındaki Francisco Serna'yı 'silah bulundurduğu' şüphesi ile vurarak öldürdü. Serna'nın silah bulundurmadığı ve halk arasında 'bunama' olarak bilinen 'demans' hastası olduğu anlaşıldı.

Polis, Latin kökenli Serna'nın üzerinden silah çıkmadığını fakat ne olduğu açıklanmayan bir cisim çıktığını belirtti. Serna'nın ailesi ise cismin tahta bir haç olabileceğini söyledi.

Olay yerinde hayatını kaybeden Serna'yı vuran polis ve olay yerinde bulunan 6 polis daha idari izne ayrıldı. Serna'nın oğlu sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ABD'de son dönemde artan polislerin sivilleri vurmasını eleştirerek, "Babamda demansın erken aşaması vardı ve uykusuzluk çektiğinde küçük yürüyüşler yapardı. Dün gece son yürüyüşünü yaptı" dedi. (DIŞ HABERLER)

ABD polisi bir siyahı vurduABD polisi bir siyahı vurdu

ABD'de polis 'şüpheli' diye suçsuz bir siyahın hayatını tehlikeye attıABD'de polis 'şüpheli' diye suçsuz bir siyahın hayatını tehlikeye attı