Dans partisinde yangın: Ölü sayısı 40'a çıkabilir

Oakland'da bir dans partisinde çıkan yangında en az 9 kişi öldü, 25 kişi de kayıp. Bina hakkında şikayetler olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Kaliforniya eyaletinin Oakland şehrinde bir depoda çıkan yangında en az 9 kişi öldü. Gece bir dans partisinin yapıldığı sanat atölyesinde çıkan yangından sonra 25 kişi de kayıp olarak bildirildi. Bu yüzden ölü sayısının 40'a kadar yükselmesinden korkuluyor.

Depoda mahzur kalanların aileleri ve yakınları facebook sayfaları vasıtasıyla birbiriyle iletişim kurarak bilgi almaya çalışıyor. Yangın şimdiden Oakland tarihindeki en büyük afetlerden biri olarak anılıyor.

Hayalet Gemi olarak anılan eski depo genç gruplar arasında elektronik müzik, dans partilerinin verildiği bir mekan olduğu biliniyor. Hayalet Gemi, 20'li, 30'lu yaşlardaki gençlerin müdavimi olduğu mekanlar arasında yer alıyor.

Sanat atölyesi olarak da kullanılan eski depoyla ilgili daha önce şikayet dilekçelerinin olduğu ortaya çıktı. Yerleşim kurulmasına izin olmayan atölye için illegal iç yapı inşası ihbarları yapıldığı anlaşıldı.

(DIŞ HABERLER)

Etiketler ABD yangın Kaliforniya