New York halkı Melania Trump'a savaş açtı

New Yorklular, yeni başkan Trump'ın eşi ve oğlunun Washington'a taşınmayıp kentte kalacak olmasından rahatsız. Günde 1 milyon dolara mal olacak güvenlik önlemleri yerine kente yatırım yapılması için imza kampanyası başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - New Yorklular, yeni first lady Melania Trump'ın oğlu Baron'un okul yılı bitene kadar başkent Washington'a taşınmayıp kentte kalma kararından rahatsız. İkilinin New York'un merkezindeki Trump Tower'da yaşamaya devam etmesinin güvenlik maliyetinin günde 1 milyon doları bulması beklenirken, bir imza kampanyası başlatıldı.

Kampanya metninde, "New Yorklu vergi mükellefleri Melania Trump'ın burada kalabilmesi için günde 1 milyon dolar ödemeye karşı. Eğer bu karar verildiyse, parayı da onlar ödemeli. New Yorkluların vergileri yol, okul, ulaşım, kanalizasyon, yeni istihdam ve diğer masraflar için harcanmalı" deniyor.

10 binden fazla imza toplanan kampanyada, New York Valisi Andrew Cuomove Belediye Başkanı Bill De Blasio'dan, Donal Trump taşındıktan sonra Trump Tower'ın korunma masraflarının karşılanmaması isteniyor. (Dış Haberler)