Castro Havana'da anıldı

Küba'nın eski devlet başkanı ve dünyaca ünlü devrimci Fidel Castro'nun ölümünün ardından anma programı düzenlendi. Törende bir çok dünya lideri de konuşma yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Küba'nın başkenti Havana'da, hayatını kaybeden eski devlet başkanı ve ünlü devrimci Fidel Castro'yu yüz binler andı. Düzenlenen anma törenine birçok devlet liderleri de katıldı.

Plaza de la Revolucion Meydanı'nda başlayan anma, Küba devlet başkanı Raul Castro'nun konuşmasıyla başladı. Konuşmasında, 1961 yılında aynı meydanda Fidel ile eğitim ve okuma-yazma programlarını halka açıkladıklarını belirten Raul Castro, "Biz burada mücadele etmeye devam edeceğimizi belirtmek için bulunuyoruz" dedi. Castro sözlerini Küba Devrimi'nin de en ünlü şiarlarından olan "Zafere kadar hep birlikte" diyerek sonlandırdı.

Anma töreninde aynı zamanda bir çok Güney Amerika ülkesinin devlet başkanları da yer aldı. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, Nikaragua, Ekvator gibi Güney Amerika ülkelerinin liderleri de katıldı. Güney Afrika Devlet Başkanı Zuma'da konuşma yapanlar arasındaydı

AVRUPA'DAN TEK KATILIM ÇİPRAS'TAN

Avrupa ülkeleri içinde anmaya gelen tek lider olan Yunanistan Devlet Başkanı Aleksis Çipras'da anmada kısa bir konuşma yaptı. Çipras konuşmasında, "Küba'nın Fideli bize sosyalizm yolunun güllerle kaplı olmadığını gösterdi" dedi.

Çipras aynı zamanda halkının Küba halkı ile dayanışma içinde olduğunu söyledi ve "Dünyanın tüm yoksulları, ezilenleri ve bunlar için mücadelede asla pes etmeyenleri bugün Fidel'i uğurluyor. Fidel bu yüzden bu gezegenin her köşesine ve onun tarihine aittir" diye ekledi. (Dış Haberler)