'Halepliler YPG'ye sığınıyor'

PYD lideri Müslim, Halep'in doğusundan kaçan sivillerin Kürt kontrolündeki bölgeye sığındığını söyledi. YPG de Halep'te bir mahalleye ilerledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de Beşar Esad yönetimi ve ittifak içinde olduğu milislerin Halep'te silahlı isyancıların elindeki bazı bölgelerde kontrolü ele geçirmesinin ardından siviller kaçmaya başladı. PYD lideri Salih Müslim, 6 bin ila 10 bin sivilin Kürtlerin kontrolündeki Şeyh Maksut semtine sığındığını açıkladı.

Suriye yönetiminin hafta sonundan bu yana Doğu Halep'te isyancıların elindeki üç noktada kontrolü aldığı belirtiliyor. Bugün gelen haberlere göre, son olarak Al Sakhur bölgesi de Suriye ordusunun kontrolüne geçti. Al Sakhur'un el değiştirmesi, isyancıların Doğu Halep'te kontrol ettiği bölgenin ikiye bölünmesi anlamına geliyor. Uzmanlar bu durumun Suriye ordusunun tüm Halep'i kontrol etmesinin önünü açacağı yorumunu yaparken, Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün başkanı Rami Abdurrahman da son gelişmeler için "Muhaliflerin 2011'den bu yana aldığı en ağır yenilgi" yorumunu yaptı.

Abdurrahman, YPG'nin el değiştiren bazı bölgelere yerleştiğini de söyledi. (Dış Haberler)

Etiketler YPG PYD Doğu Halep