Almanya'da uçaklar uçmayacak

Almanya’da Eurowings ve Lufthansa şirketlerinin çalışanları greve gidiyor. 24 saatlik grev tüm kısa ve uzun mesafeli uçuşları kapsıyor

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya’da Eurowings ve  Lufthansa şirketlerinin çalışanları Salı ve Çarşamba günü greve gidiyor. Verdi sendikası bugün (Salı) için Eurowings kabin personelini greve çağırdı. Hamburg ve Düsseldorf’ta görevli kabin memurlarının katılacağı grev sabah 05:00 ile akşam 20:00 saatleri arasında olacak. Verdi, 460 kabin görevlisi için yüzde 7 ücret artışı talep ediyor. Aylardır yürütülen görüşmelerin sonuçsuz kalması nedeniyle grev kararı alındı. İki şirketin çalışanlarının katılacağı grevden binlerce kişinin etkilenmesi bekleniyor.

Çarşamba günü ise Lufthansa pilotları greve pilotları ise Çarşamba günü bir kez daha greve gidiyor. Toplu iş görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlık üzerine,pilotları temsil eden Cockpit sendikası 14.kez grev çağrısı yaptı. Lufthansa ile Cockpit Sendikası arasında Lufthansa, Lufthansa Cargo ve Germanwings’te görevli 5 bin 400 pilotun özlük hakları konusunda Nisan 2012’de sona eren toplu iş sözleşmesinin yenilenmesi için görüşmeler sürdürülüyordu. Sendika Nisan 2017’ye kadar 5 yıllık bir süre için pilotların ücretlerinde yüzde 22 oranında artışı talep ediyor. Çarşamba günü Almanya çapında yapılacak 24 saatlik grev tüm kısa ve uzun mesafeli uçuşları kapsayacak.  Grev kapsamında Lufthansa yarın yapacağı 876 uçuşu iptal etti. İptal edilen uçuşların 51 tanesi uzun mesafe, geri kalanı da kısa mesafeli uçuşlar. Çok sayıda uçuşun iptal olması nedeniyle binlerce yolcunun grevden etkilenmesi bekleniyor.

(DHA)