Ankara'ya sert mesaj

Yunanistan ve Türkiye arasında tatbikat krizi çıkabilir. Atina Türkiye'nin NOTAM'ını 'geçersiz' ilan etti, Türk elçi bakanlığa çağrılabilir.

Google Haberlere Abone ol

ATİNA - Kıbrıs müzakerelerinde önemli gelişmeler yaşanırken, Atina Ankara’ya yüksek tonda mesajlar gönderiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Ege’de yeni tatbikat kararı Atina’da kaygıyla karşılanırken, Savunma Bakanlığı koltuğunda oturan hükümetin küçük ortağı Panos Kammenos Ankara’ya sert sözlerle yükleniyor.

Yunanistan medyasının bildirdiğine göre, TSK Kastelorizo adası yakınlarında gerçek mermilerle tatbikat gerçekleştirecek. Bu tatbikat nedeniyle Türkiye Ege’ye yönelik bir NOTAM (bilgilendirme) yayınladı ve bir deniz alanını tatbikat için geçici süreliğine bağlamış oldu.

Atina ise Ankara’nın bu adımına yayınladığı karşı bir NOTAM ile cevap verdi. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ayrıca Türkiye’nin yayınlamış olduğu NOTAM’ın 'geçersiz ve yasadışı' olduğunu duyurdu. Cuma akşamı Atina’da Türkiye Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanlığı'na çağrılıp çağrılmayacağı tartışılıyordu.

'KÜÇÜK ORTAK' SERT ESTİ

Diplomatik arenada bu gelişmeler yaşanırken, Bağımsız Helenler Partisi’nin kurultayında konuşan Savunma Bakanı Panos Kammenos Ankara’ya sert mesajlar gönderdi. Mülteci konusunda ülkesinin kapılarını Suriyeli mültecilere açtığını savunan Yunanistanlı Bakan, ‘Mustafa Kemal İzmir’de Helenleri katletti’ dedi. Kammenos sözlerinin devamında, ‘Erdoğan rejiminin kendi düşüncesinden olmayan 55 bin insanı hapishanelere doldurduğunu’ söyledi. Kıbrıs’tan ‘Kıbrısımız’ olarak bahseden Kammenos sözlerini Kıbrıs müzakerelerinin başarıya ulaşması temennisi ile noktalandırdı!