Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Ukrayna'da parti kuruyor

Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Sakaşvili Ukrayna'da parti kuruyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı tarafından vatandaş yapılmış olan Sakaşvili burada da yönetimle ters düşmüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçen yıl Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko tarafından Ukrayna vatandaşlığına geçirilerek Odessa valiliği görevine getirilen, sonra da Ukrayna yönetimiyle anlaşmazlığa düşen ve bu hafta başında görevinden istifa ettiğini açıklayan Gürcistan eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, bundan sonraki amacının, yeni bir siyasi oluşum kurmak olduğunu açıkladı.

Sakaşvili, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlediği basın toplantısında, amacının, erken meclis seçimlerinin yapılmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Kurmaya hazırlandığı oluşum hakkında da bilgi veren Saakşvili, bu yeni oluşumda bir dönemden daha fazla süre görev yapmış milletvekillerinin, iki yıldan daha uzun süre devlette çalışmış kişilerin ve büyük işadamlarının bulunmayacağını belirtti.

Siyasi oluşum konusunda diğer partilerden siyasetçilerle müzakere yürütmeyeceğini ifade eden Sakaaşvili, kendisinin sadece halka başvuracağını söyledi.

(DHA)