Münih'te sığınmacıya 'Berlin Duvarı'

Almanya Münih'te bir mülteci pansiyonu mahalle sakinlerinin büyük tepkisine sebep oldu. 'Önlem' olarak mülteci pansiyonunun önüne Berlin Duvarı'ndan daha büyük bir duvar örülmesi teklifi kabul edildi!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Münih'te şehrin biraz dışında bulunan Neuperlach Sud mahallesinde açılan bir mülteci konaklama merkezinin önüne 'duvar' yapılmasına karar verildi. 'Münih Duvarı' eskiden doğu ve batı Almanya'yı ayıran Berlin Duvarı'ndan daha yüksek olacak.

The Times'ın haberine göre, Neuperlach Sud mahallesinin altı sakini evlerinin değerinin düşeceği savını ileri sürerek bir şikayet dilekçesi doldurdu. Mahalleliler 160 kişinin yaşadığı pansiyondaki gürültüden de şikayetçi olduklarını söylediler. Dilekçenin bir yerel hakim tarafından 'haklı' bulunmasıyla duvar inşaatı da başlamış oldu

Pansiyona en yakın mesafedeki evin uzaklığı 25 metre. Evlerle pansiyonun arasından yol geçiyor. İnşa edilecek duvarın boyu ise dört metreye yaklaşıyor.

Bölge savcı vekili duvarın inşasını tamamen 'delilik' olarak yorumlayarak, "Mültecilerin entegrasyonu denince ben başka bir şey anlıyordum. Şu anda kendimi berbat hissediyorum" dedi.

Duvarın inşasının gelecek yıl bahar ayında bitmesi planlanıyor.