Almanya: Türkiye Irak'ın egemenliğine saygılı olmalı

Savunma Bakanı von der Leyen Musul harekâtına müdâhalede bulunan Türkiye'yi Irak'ın egemenliğine saygılı olmaya davet etti. Alman Bakan uluslararası koalisyonun Musul'dan sonraki hedefini de açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen Türkiye'nin Musul operasyonuna müdâhale etmesini eleştirdi. Von der Leyen katıldığı televizyon programında yabancı devletlerin egemenliğine saygılı olunması gerektiğini söyledi. Savunma Bakanı Salı günü Paris'te yapılan, Türkiye ve Irak'ın temsil edilmedikleri IŞİD ile mücadele toplantısında bu görüşün benimsendiğini belirtti. Paris buluşmasında Musul'un IŞİD unsurlarından arındırılmasından sonra atılacak adımlar da ele alındı.

Deutsche Welle'nin haberine göre Almanya Savunma Bakanı von der Leyen konunun Türkiye ile ‘yanlış anlamaya mahal vermeyecek şekilde' görüşüldüğünü söyledi. Irak hükümetinin Türk askerlerinin ülkeden çekilmesi şeklindeki talebine Türkiye olumsuz yanıt vermişti. Von der Leyen, IŞİD ile mücadele koalisyonunda yer alan Türkiye'nin kurallara uyması gerektiğini hatırlattı.

SIRADA RAKKA VAR

Uluslararası IŞİD ile mücadele koalisyonu Suriye'nin Rakka kentinin IŞİD'den kurtarılması için de hazırlık yapıyor. Rakka'da Musul operasyonuna benzer bir harekât yapılması planlanıyor. Almanya Savunma Bakanı Musul'da olduğu gibi Rakka'nın IŞİD'den arındırılmasında da yerel güçlerin koalisyon tarafından havadan destekleneceğini belirtti.