Clinton'a modacılardan destek

Moda dünyasının en etkili dergilerinden biri olan Vogue dergisi de Clinton'u desteklediğini açıkladı. Dergi bu kararında Clinton'un ırkçılık, kadın ve LGBTİ hakları konusundaki çıkışlarının etkili olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Moda dünyasının en etkili dergilerinden biri  olan Vogue 124 yıllık tarihinde bir ilki gerçekleştirdi ve ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti adayı Hillay Clinton'ı destekleyeceğini ilan etti.

Sputnik'in haberine göre kurulduğu 1892 yılından bu yana ilk kez siyasi bir konuda taraf tutan dergi, bu kararını ‘Vogue ABD başkanlığı için Hillary Clinton’ı destekliyor’ başlıklı bir yazıyla okurlarına duyurdu.

Clinton’ın 1992 yılında Vogue için verdiği bir pozun kullanıldığı yazıda “Genel yayın yönetmenleri zaman zaman kendi fikirlerini açıkladı ama dergi hiçbir zaman bir seçim konusunda tek ses olmamıştı” denilerek 8 Kasım’daki seçimin önemi nedeniyle bu tavrın değişmesine karar verildiğinin altı çizildi.

‘Hangi aday başkan olmalı?’ sorusunun cevaplanması zor bir soru olmadığını vurgulayan Vogue dergisinin açıklaması “Clinton’ın her zaman kusursuz bir aday olmadığının farkındayız öte yandan onun vahşi zekası ve hatırı sayılır deneyimi siyasete yansıyor, bu da temiz ve umut verici” ifadesiyle devam etti. Dergi, Clinton’ın göçmen reformu, adalet sistemindeki ırkçılık ile LGBTİ ve kadın hakları konusundaki açıklamalarının Clinton'ı tercih etmelerinde etkili olduğunu vurguladı.