Cerablus'ta ÖSO'ya Türk polisi kepi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 'Fırat Kalkanı' harekatı ile desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin IŞİD'den aldığı Suriye'nin Cerablus İlçesi'nde gazeteciler için bir gezi düzenlendi. Şehirdeki günlük hayattan ulaşan görüntüler arasında ÖSO askerlerinin Türk polisinin kepiyle görev yapması dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Fırat Kalkanı' harekatı ile IŞİD'den alınan Gaziantep'in Karkamış ilçesine komşu Suriye'nin Cerablus ilçesine yabancı ve Türkiye medya kurumlarından muhabirler götürüldü. Hayatın büyük ölçüde normale döndüğü belirtilen ilçede Türkiye'nin desteğiyle elektrik ve su verildiği, okul ile hastanenin açıldığı ve günlük ihtiyaçların giderildiği belirtiliyor. Cerablus'taki nüfus da yüzde 90 oranına artarak 25 bine ulaştı. İlçedeki ÖSO askerlerinin Türk polisinin kepiyle görev yapması dikkat çekti.

Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu aralarında yabancıların da bulunduğu 30 gazeteciye Cerablus’taki çalışmaları anlattı. ÖSO militanlarının, Türk polisinin kullandığı keplerle poz vermesi dikkat çekti. IŞİD'in tuzakladığı bomba ve el yapımı patlayıcıların imhasına yönelik çalışmalarını sürdüren ÖSO askerleri, ilçedeki bir okulu da karargah olarak kullanıyor. İlçe merkezinde üzerinde ağır silahlar bulunan kamyonet ve pikaplar ile devriye gezen ÖSO askerleri, yine çok sayıda silahlı görevliler sokaklarda güvenlik önlemi alıyor. ÖSO askerlerinin karargah olarak kullandıkları okula Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarının asıldığı görüldü.

cer45

TÜRKİYE BELEDİYELERİNDEN OKUL YARDIMI

İlçedeki 9 okuldan 1'i lise, 1'i de ilkokul olmak üzere 2'si eğitim ve öğretime açıldı. Gaziantep Büyükşehir ve Ankara'nın Keçiören belediyeleri ile bazı sivil toplum kuruluşları tarafından diğer okulların açılması için de çalışma başlatıldığı ve bir süre sonra bu okulların da eğitim ve öğretime açılacağı kaydedildi.

Çocukların büyük bölümünün okula gitmediği ilçede yine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 park inşa edildi. Çocuklar yapılan bu parkta oyun oynayarak zaman geçiriyor.

cer44

TÜRKİYE CUMHURİYETİ HASTANESİ

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından ilçedeki bir okul hastaneye dönüştürüldü. 60 yataklı Cerablus Hastanesi'nde, 15 Türk sağlık personeli görev yapıyor. Türk sağlık çalışanları hastanede günlük 400 kişiye sağlık hizmeti veriyor. Hastanenin girişinde bulunan tabelada ise Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Cerablus Hastanesi yazıyor. (Kaynak: CNN Türk)

cer55