Kadın bakanla tokalaşma İran'da tepki çekti!

İran, 'kadın cumhurbaşkanı yardımcısı Ebtekar'ın bir erkekle el sıkışırken görüntülendiği' iddiasıyla çalkalanıyor. Almanya'nın kadın çevre bakanı Hendricks'in erkek sanılmasıyla ortaya çıkan cinsiyetçi söylem, gerçeğin anlaşılması sonrasında da sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran, devlet medyası dahil basının Almanya Çevre Bakanı Barbara Hendricks’i erkek zannetmesi ve sonrasında üretilen cinsiyetçi söylemle çalkalanıyor. İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume Ebtekar'ın Almanya ziyaretinde Hendricks’le el sıkışması sonrası yapılan haberler tepki çekti.

iran-ic

Söz konusu tartışma, Ebtekar'ın cumartesi günkü Berlin ziyaretinde patlak verdi. İran cumhurbaşkanı yardımcısı, Alman bakanla el sıkışırken böyle görüntülendi. Fotoğrafta, kısa saçlı olan Hendricks arkadan görünüyordu. Bu karenin basına servis edilmesi sonrasında başta İran Radyo Televizyon Kurumu (IRIB) olmak üzere bir dizi medya kuruluşu Hendricks’i erkek zannederek, 'Ebtekar’ın bir erkekle el sıkıştığı’ bilgisini paylaştı.

Sonradan Hendricks’in kadın olduğu anlaşılsa da, bu kez İran merkezli haber ajansı Tasnim, Hendircks için ‘erkek gibi görünen bir kadın’ benzetmesi yaptı.

Etiketler İran