Atina Türkiye demokrasisi için endişeli

Yunanistan'da televizyonlar Türkiye’de düşünce özgürlüğü alanında yaşanan son gelişmeleri kamuoyuna yansıtıyor. Hükümet gidişattan rahatsız.

Google Haberlere Abone ol

Nikolaos Stelya

DUVAR- Aralarında Hayatın Sesi ve İMC TV'nin de olduğu televizyon ve radyoların gerekçe gösterilmeksizin kapatılması Yunanistan’ın başkenti Atina’da kaygı uyandırdı.

Gün boyu TV ve radyo kapatmaları haberleştiren Yunanistan medyası 'Türkiye’den Batı’ya endişe verici mesajların aktığı' görüşünde.

Yunanistan en büyük haber sitesi in.gr geçtiğimiz saatlerde alaycı bir üslûpla, 'Türkiye hükümetinin bir Kürtçe çizgi film kanalını kapatma noktasına geldiği' mesajını geçerken, Kathimerini gazetesi yaşanan son gelişmelerin 'Türkiye’de otoriter iktidarın geldiği nokta açısından aydınlatıcı olduğu' vurgusunda bulunuyor.

Diğer yandan Duvar’a ulaşan bilgiler Türkiye’deki gelişmelerin Syriza-Bağımsız Helenler Koalisyon hükümeti çevrelerinde de kaygıyla izlendiğini gösteriyor. Özellikle, Syriza içerisindeki marksist ve sol gruplar AK Parti iktidarına yükleniyor. Atina’daki iktidar çevreleri Türkiye demokrasisinin savunulması konusunda sol, marksist, Alevi ve Kürt çevrelerin yanında oldukları mesajını veriyor.