Paris'e çıplaklar kampı kuruluyor

Paris Belediyesi çıplaklar kampı kurma kararı aldı. Kamp gelecek yıl hizmet vermeye başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

Yaz dönemini burkini tartışmalarıyla geçiren Fransa’da çıplaklar kampı kuruluyor. Paris Belediyesi, gelecek yıldan itibaren çıplaklara hizmet verecek bir kamp alanı kurulmasını onayladı.

DUVAR -  Yaz aylarını burkini yasağı tartışmalarıyla geçiren Fransa'da bu kez gündem çıplaklar kampı. Paris'te çıplaklar kampı kurulmasını öngören tasarı Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

Sputnik'in haberine göre Yeşiller Partisi’nin Paris Belediye Meclisi'ne getirdiği tasarıya, hükümetteki  Sosyalist Parti de destek verdi. Tasarı geçen pazartesi günü Paris Belediye Meclisi’nden geçti.

Çıplaklar kampının nereye kurulacağı ise henüz net değil. Paris Belediye Başkan Yardımcısı Bruno Julliard, kampın Paris’teki ormanlık alanlardan Vincennes ya da Boulogne’da göl kenarına kurulabileceğini söyledi.

460 ÇIPLAKLAR KAMPI VAR

Fransa’da bazıları çıplaklar derneklerine ait ve plajlar olmak üzere toplamda 460 çıplaklar kampı bulunuyor. Paris Belediyesi’nin aldığı karar gelecek yıl uygulanırsa ilk kez plaj dışında ve büyük bir şehirde belediye tarafından çıplaklar kampı kurulmuş olacak.

Bu arada, Almanya’nın Münih, İspanya’nın Barcelona ile İsviçre’nin Cenevre ve Basel şehirlerinde çıplakların toplu taşıma araçları kullanması serbest. Fransa’da Ceza Kanunu’nun 22. maddesine göre ise kamuya açık bir alanda çıplak dolaşanlara 15 bin euro ve 1 yıla kadar da hapis cezası verilebiliyor.

30 BELEDİYE BURKİNİYİ YASAKLADI

Göğüsleri açık bırakan bir giysi ya da iç çamaşırla dolaşmanın cezası ise 38 euro. Fransa’da 30’dan fazla belediye plajlarda burkini giyilmesini yasaklamıştı. Danıştay’ın ‘temel hareket etme özgürlüklerini, inanç özgürlüğünü ve bireysel özgürlüğü ihlal ettiği’ gerekçesiyle askıya almasına rağmen birçok belediye yasağı kaldırmamakta direnmişti.