Papa Francis ve Obama, Peres’in cenazesine katılacak

Eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in cenazesine çok sayıda devlet adamı katılacak. Cenazeye Obama ve Papa Francis de katılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in cenazesine ABD Başkanı Barack Obama ve Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis de katılacak. Felç geçiren ve iki haftadır hastanede olan Peres, bu sabah hayatını kaybetmişti.

Açıklama yapan Peres'in oğlu Chemi Peres, "Bugün, sevgili babamız, İsrail 9'uncu Cumhurbaşkanı'na kederle veda ediyoruz. Babamızın mirası daima yarınlara bakmak olmuştur. Onun ailesinin bir parçası olmak bizim için büyük bir ayrıcalık, ancak bugün görüyorum ki acımızı bütün İsrail ve Dünya halkı da paylaşıyor" dedi.

"PERES İSRAİL'İN RUHU"

ABD Başkanı Obama ise, Peres'i "İsrail'in Ruhu" olarak tanımladı. Obama cenazeye katılacağını da duyurdu. Cenaze törenine Papa Francis'in de katılması bekleniyor.

Törene katılacak siyasetçiler arasında Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Galler Prensi Charles, eski ABD Başkanı Bill Clinton, ABD Başkan adayı Hillary Clinton ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry bulunuyor.

Şimon Peres 93 yaşında öldüŞimon Peres 93 yaşında öldü

İsrail Dışişleri Bakanlığı Mısır, Ürdün ve diğer Arap devletlerinden temsilcilerin de cenazeye katılımını bekliyor.

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Peña Nieto, Togo Cumhurbaşkanı Faure Gnassingbé, Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, Hollanda Kraliçesi Beatrix Başbakanı Mark Rutte cenazeye katılacak isimler arasında.

Cenazeye katılacak diğer isimler; İsviçre Cumhurbaşkanı Johann Schneider-Ammann, Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurtz, Portekiz Dışişleri Bakanı Augosto Santos Silva, Letonya Cumhurbaşkanı Raimonds Vējonis ve Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaitė.

Şimon Peres'in cenazesi, perşembe günü, Kudüs'de toprağa verilecek. (DHA) 

Eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres felç geçirdiEski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres felç geçirdi