Türkiyeli saldırgan itiraf etti

Cascade Alışveriş Merkezi’nde 4 kişiyi öldüren Arcan Çetin, suçunu itiraf etti. Çetin'in mail hesabında Hitler, Bağdadi ve Humeyni'ye atıflar olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Washington'daki Cascade Alışveriş Merkezi’ndeki silahlı saldırının şüphelisi Arcan Çetin suçunu itiraf etti. Polis, Türkiye Adana doğumlu Arcan Çetin'in fiili hakkında 'terörizm' de dahil herhangi bir gerekçeyi gözardı etmediklerini açıkladı.

Arcan Çetin'in üvey babası Çetin'in bir ruh sağlığı bozukluğu geçmişine sahip olduğunu açıkladı. Associated Press haber ajansının açıkladığı bilgilere göre Çetin'in maillerinde Adolf Hitler, IŞİD'in sözde lideri Ömer El Bağdadi ve Ayetullah Humeyni'ye yönelik referanslar var. Olayla ilgili ilk haberlerde Arcan Çetin'in kendisini terk eden kız arkadaşının çalıştığı yer olduğu için alışveriş merkezine saldırdığı iddia edilmişti.

4 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

Arcan Çetin, Washington eyaletinin Burlington şehrinde bulunan Cascade Alışveriş Merkezi'nde bir kozmetik mağazasına girdikten sonra ateş açıp dördü kadın beş kişiyi öldürmüştü. Güvenlik kameralarında alışveriş merkezine girerken Çetin'in elinde tüfek olmadığı görülmüştü. Çetin'in mağazaya girmeden önce nasıl tüfeğe eriştiği konusu hâlâ aydınlanmadı.