El Nusra: ABD bize silah veriyor

El Nusra, ABD'den çok sayıda silah aldığını öne sürdü. Örgütün bir komutanı, Amerikan silahlarının Türkiye üzerinden geldiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin terör listesinden çıkmak için El Kaide'den ayrılıp adını 'Fetih el Şam' olarak değiştiren El Nusra Cephesi, Washington'ın kendilerine başta BGM-71 TOW tanksavar füzeler olmak üzere çok sayıda silah gönderdiğini öne sürdü. Örgütün bir komutanı, çok sayıda silahı Türkiye üzerinden edindiklerini savundu.

'TANKLAR TÜRKİYE ÜZERİNDEN GELDİ'

Haftalık Alman dergisi Focus'tan Jürgen Todenhöfer'a konuşan Abu al-Ezz kod adlı örgüt komutanı, silahların kendilerine Washington destekli hükümetler tarafından ulaştırıldığını söyledi. Komutan, "TOW roketleri sayesinde birçok muharebeyi kazandık. Bu roketler sayesinde rejimle dengeyi kurduk. Tanklarımız Türkiye üzerinden Libya'dan geldi. Bunlara B-21 roket atarlar eklendi" diye konuştu.

'DOĞRUDAN BİZE VERİLDİ'

El Nusra komutanı, silahları Türkiye ve Batı destekli Özgür Suriye Ordusu'ndan alıp almadıkları sorusuna, "Hayır, füzeler doğrudan bize verildi" diye yanıtladı.

'TÜRK SUBAYLARDAN YARDIM ALDIK'

Komutan, El Nusra'nın Şam yönetiminin kuşatması sırasında Türkiye dahil bir dizi ülkenin subaylarından yardım aldığını da öne sürdü. El Nusra komutanı, "O sırada Türkiye, Katar, Suudi Arabistan, İsrail ve Amerika'dan subaylar buradaydı. Urdu, roket, keşif ve termal güvenlik kameraları konusunda uzman kişilerdi" dedi.

'BİZİ DESTEKLEYENLERİ DESTEKLİYORLAR'

Komutan, Amerikalı eğitmenlerin kendilerine yeni teçhizatın nasıl kullanılacağını öğretmek için Suriye'de bulunduğunu da öne sürdü. El Nusra komutanı, "Evet Amerikalılar Suriye'e muhalefeti destekliyor ama doğrudan değil. Bizi destekleyen ülkeleri destekliyorlar. Fakat biz bunu yeterli görmüyoruz" dedi.

'REJİM DEVRİLENE KADAR SAVAŞ'

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve hükümeti kastederek, “Rejim devrilene kadar savaşacağız" diyen El Nusra komutanı, amaçlarının şeriat kurallarıyla yönetilen bir İslam devleti kurmak olduğunu ve herhangi bir laik devleti tanımayacaklarını ifade etti. Amerikan yönetimi, El Kaide'den ayrıldığını ve ismini değiştirdiğini açıklayan El Nusra'nın kendileri için hâlâ terör örgütü olduğunu vurgulamıştı. (Russia Today, DHA)