Rock yıldızından Trump'a: Moron!

İşçi sınıfının sorunlarını anlattığı şarkılarıyla efsaneleşen Bruce Springsteen'den Donald Trump'a yaylım ateşi... Rock efsanesi, Cumhuriyetçi başkan adayına 'moron' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rock efsanesi Bruce Springsteen, ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin tartışmalı başkan adayı Donald Trump'a açıkça 'moron' dedi. Springsteen, Trump'ın adaylığını 'trajedi' diye niteledi. Şarkılarının merkezine ABD'deki işçi sınıfını ve sorunlarını oturtan Springsteen, "Cumhuriyet bir moronun kuşatması altında. Bunun demokrasimiz için bir trajedi olduğunu söylemek abartılı değil" diye konuştu.

Rolling Stones dergisiyle söyleşi yapan Springsteen, göçmenlere yönelik ırkçı söylemiyle tepki çeken Trump için şu ifadeleri kullandı: "Görünür hale getirdiği fikirlerin hepsi -beyaz milliyetçiliği ve aşırı sağcılık- çok tehlikeli. Son derece karmaşık sorunlara çok basit yanıtlar veriyor."

'AMERİKALILAR İÇİN BÜYÜK UTANÇ'

trump ic

Kasım 2016 seçimlerinde Demokrat aday Hillary Clinton'ı destekleyeceğini söyleyen Springsteen, Norveç ve İsveç'te yayınlanan bir talk show'da da Trump'ı eleştirdi. Springsteen, Trump'ı 'ABD için bir utanç' diye niteledi: "Trump'ın ekonomik açıdan zor durumdaki kişilere neden ilginç geldiğini anlayabiliyorum. Kazanabileceğini sanmıyorum ama seçime girmesi bile Amerikalılar için büyük bir utanç. ABD'de, gelir dağılımı konusundaki son derece büyük eşitsizlik gibi sorunlarımız var. Bu, ortamı demagoji için uygun hale getiriyor."