Başkan adaylarından Sisi ilgisi

ABD New York'ta gerçekleşen BM Genel Kurulu Toplantısı sırasında iki başkan adayı birden Mısır devlet başkanı Abdülfetthah el Sisi'le bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi BM Genel Kurulu Toplantısı için gittiği New York'ta her iki başkan adayıyla da toplantı yaptı. Sisi gün içinde hem Donald Trump hem de Hillary Clinton'la bir araya geldi. ABD Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump,'Trump yönetimi altında ABD sadece bir müttefik değil,Mısır’ın güvenebileceği sadık bir dost olacaktır' dedi. Cumhuriyetçi adayın kampanyasından yapılan açıklamada Trump’ın Sisi’ye “barışsever Müslümanlara büyük saygısını” da ilettiği bildirildi. Donald Trump, Müslümanları ABD'den göndereceğini vadediyordu

Sisi'yle bir araya gelen Demokrat Parti adayı Hillary Clinton ise bir saatten uzun bir süre Sisi'yle görüştü. Clinton'un danışmanları terörle mücadeleden insan haklarına bir dizi konunun ele alındığını belirtti. Mısır lideri Demokrat adaya insan hakları ve özgürlükler alanında önemli ilerleme kaydettiklerini söyledi.

(Kaynak: Hürriyet)