Rusya: Yardım konvoyunu biz vurmadık

Rusya Savunma Bakanlığı, BM'ye ait insani yardım konvoyunun Suriye'de kendi jetleri tarafından vurulmadığını açıkladı. Suriye de "Konvoyu biz vurmadık" diye açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya, insani yardım konvoyunun Rus jetleri tarafından vurulduğuna dair iddiaları yanıtladı. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus ve Suriye uçaklarının Halep'in güneybatısında BM'ye ait insani yardım konvoyuna ateş açmadığını iddia etti.

Konaşenkov, konvoyun güzergahı, militanların kontrolündeki bölgede olduğu için Rus gözlem merkezi tarafından insansız hava araçlarıyla izlendiğini belirtti. Rusya'dan sonra Suriye devlet televizyonuna konuşan bir askeri yetkili de konvoyun Suriye ordusu tarafından vurulmadığını ifade etti.

20 KİŞİ ÖLDÜ

Suriye'nin Halep kentindeki Urum el Kubra bölgesine yardım götüren konvoya dün düzenlenen saldırıda yaklaşık 20 kişi ölmüş, 18 araç da kullanılamaz hale gelmişti.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, kuşatma altındaki Halep'e insani yardım götürmek üzere yola çıkan yardım konvoyunun, Suriye veya Rusya savaş uçakları tarafından vurulduğunu bildirmişti.