Kennedy, baba Bush'un oyunu açıkladı!

ABD'de başkanlık seçimlerine 50 gün kala, eski Cumhuriyetçi başkanlardan George H.W. Bush'un da 'rengi' belli oldu. Baba Bush'un oyunu, John F. Kennedy'nin yeğeni açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR  - ABD'nin eski Cumhuriyetçi başkanlarından George H.W.'un, kasımdaki seçimlerde kendi partisinin adayı Donald Trump'a değil de, rakip Demokratların adayı Hillary Clinton'a oy vereceği öne sürüldü. İddia, ABD'de Demokrat partinin önde gelen 'temsilcilerinden' Kennedy ailesinin bir üyesi tarafından ortaya atıldı.

The Guardian gazetesi ve Politico sitesinin haberlerine göre, iddia Robert F. Kennedy'nin kızı, John F. Kennedy'nin yeğeni ve eski bir vali olan Kathleen Hartington Kennedy Townsend'e ait. George H.W. Bush ile pazartesi günü görüşen Kennedy Townsend, Facebook sayfasından yaptığı paylaşımda "Başkan bana Hillary'ye oy vereceğini söyledi" diye yazdı. 

bush

Politico, bu paylaşımdan sonra telefonda görüştükleri Kennedy'nin "Bana söylediği buydu" dediğini de aktardı.

92 yaşındaki Bush'un kendisinin halefi olan Demokrat başkan Bill Clinton'ın eşi Hillary Clinton'a oy vereceği iddiası, Trump'ın tartışmalı açıklamalarına bağlandı. Bush'un sözcüsü de Politico'nun soruları karşısında iddiayı yalanlamadı.

Bush ailesi seçim sürecinde bugüne dek büyük ölçüde sessiz kalmış, eski başkanlardan Trump'a açık bir destek gelmediği gibi Trump'ın Cumhuriyetçi parti adaylığını resmen kabul ettiği kongreye de katılmamışlardı.