Ayıdan ıslıkla kurtuldu

İsveç ormanlarında bir geyik avcısı ayı saldırısından ıslık çalarak kurtuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Her şey İsveç'te arkadaşlarıyla geyik avına çıkan Andreas Sanglöf'ün bir ayıyla karşılaşmasıyla başladı. Andreas Sanglöf, ormanda ekip arkadaşları için gözcülük yapıyordu.Birdenbire gözcü olarak kaldığı noktadan 20 metre ilerde böğürtlen çalıları arasında yuvarlanan bir karaltı fark etti. İlk önce ava katılan köpeklerden biri olduğunu düşündüğü karaltının bir ayı olduğunu anladıktan sonra cep telefonu ile ayıyı görüntülemeye başladı. Sanglöf olayın gerisini şöyle anlatıyor:

''İlk önce gözlerime inanamadım. Bir iki kere gözlerimi ovuşturdum. Sonrasında cep telefonumu çıkarmaya akıl edene kadar adrenalin şokundan titreyerek öylece kaldım. Ayıyı görüntülerken anlamadığım bir şeyler onu bana doğru koşmaya yöneltti. Ancak hiç bir zaman göz göze gelmedik. Hiç bir zaman korkmaya vaktim olmadı. Bana 5-6 metre yaklaştığında bir şeyler yapmak gerektiğini düşündüm. Aklıma tek gelen şey beni fark etmesi için ıslık çalmak oldu.'

Andreas Sanglöf'ün ıslık çalmaya başlamasının ardından bir an duran ayı, bir müddet ters yönde koştuktan sonra, bölgeden uzaklaştı. Sanglöf', olay sırasında sakin bir ruh hali içinde olduğunu ve harika bir doğa tecrübesi yaşadığını söylüyor.

(DHA)

Etiketler İsveç doğa ayı