Barzani'den bağımsızlık açıklaması

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani, partisinin kuruluş yıldönümü için yayınladığı mesajda bağımsızlık vurgusuna yer verdi: 'Kürdistan için bağımsızlıktan başka yol yoktur.'

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, partisi KDP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda 'bağımsız Kürdistan'  vurgusu yaptı. Barzani, "Kürdistan'ın kendisini koruması, zorluklarını aşması, iyileşme ve kalkınma sürecine girmesi için bağımsızlıktan başka yol yoktur" dedi.

PEŞMERGEYE ÖZEL MESAJ

Barzani, Kürdistan Demokratik Partisi'nin (KDP) 70'inci yıldönümü için yayımladığı yazılı mesajda, partisinin 'Kürt halkının bağımsızlık ve egemenlik yönündeki umudunu hayata geçirmeye bağlı olduğunu' belirterek şöyle devam etti:

"Kürdistan'ın kendisini koruması, zorluklarını aşması, iyileşme ve kalkınma sürecine girmesi için bağımsızlıktan başka yol yoktur. Ve Peşmerge, Kürdistan'ın kendi kaderini tayini konusunda herkesten çok karar verme hakkına sahip çünkü onlar Kürdistan'ı kanları ve ruhlarıyla koruyorlar."

'BAĞIMSIZLIK, BARIŞIN MESAJI'

Barzani, "Bağımsızlık mesajı, barışın, savaşlara ve trajedilere son vermenin mesajıdır. Bağımsız Kürdistan kimseye bir tehdit olmayacaktır. Aksine, bir istikrar, birlikte yaşam ve bölgedeki uluslar arasında kardeşlik unsuru olacaktır" ifadelerini kullandı.

Barzani mesajında, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin üç ana siyasi gücü olan KDP, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Goran hareketine de birlik çağrısı yaptı.