Avusturya Dışişleri Bakanı: Türkiye'yle anlaşmaya ihtiyacımız yok

Avusturya Dışişleri Bakanı Türkiye'nin mülteci anlaşmasını iptal etme ihtimalini değerlendirdi: Şantaja izin vermemeliyiz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun AB'nin Türkiye’ye vize serbestisi tanımaması halinde göçmen geri kabul anlaşmasını iptal edebileceklerini söylemesi sonrası, Avusturya'dan tepki geldi. Geçmişte Türkiye'nin üyelik müzakerelerini durdurma tehdidi savurmuş olan Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Avrupa Birliği'nin mülteciler konusunda Türkiye ile anlaşmaya ihtiyacı olmadığını savundu.

'ŞANTAJA İZİN VEREMEYİZ'

Focus Online'a konuşan Kurz, "Türkiye’nin anlaşmayı resmen iptal edip etmeyeceğini bilmiyorum. Ancak şu anda yaşadığımız, Türkiye’nin vize uygulamasının kaldırılması için tehdit etmesi ve baskı yapmaya çalışmasıdır. Biz şantaj yapılmasına izin vermemeliyiz, bu nedenle bir B planına değil, gerçek bir A planına ihtiyacımız var. Kendi sınırlarını koruyan güçlü bir Avrupa’ya” dedi.

Kurz, 'Bizim sığınmacı akının başarıyla durdurmuş İspanya ve Avustralya gibi ülkeleri örnek almamız gerekiyor. Mültecilerin ülkemize yığılmasına izin verecek değiliz' dedi.