Halep'te Rusya-ABD operasyonu yakın

Rusya'yla ABD, Suriye'nin Halep kentinde ortak operasyona hazırlanıyor. Açıklama, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'dan geldi...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'deki savaşta gözler bir kez daha ülkenin ikinci büyük kenti Halep'e çevrilirken, Rusya'dan ABD'yle ortak operasyon sinyali geldi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, iki ülkenin yakın zamanda ortak bir askeri operasyon başlatabileceğini söyledi.

'SADECE HALEP' VURGUSU

Rossiya 24 televizyonuna konuşan Şoygu, "Amerikalı meslektaşlarımızla müzakerelerde çok aktif bir aşamadayız. Sadece Halep'te, insanların evlerine dönebilmesi için gereken barışı getirmek konusunda birlikte mücadele etmemize gerçekten izin verecek bir plana adım adım yaklaşıyoruz" dedi.

'ILIMLI MUHALİF' NEDİR?

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre, Şoygu 'ılımlı muhalif' terimini de sorgulayarak, "İntihar bombacısını bir tankın içine yerleştiriyorlar yanına da 200 kilogram patlayıcı koyuyorlar ve kapağı kapatıyorlar ki çıkamasın. Bunlara ılımlı muhalif nasıl denebilir? Bu insanların arkasında durup onların aydınlık bir gelecek için savaştığını söyleyen insanları anlamıyorum" diye konuştu.