Cumhuriyetçi liderler: Trump nasılsa kaybedecek, para harcamayalım

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen 70 üyesi, Donald Trump'ın yenilgisini şimdiden kabul etti. bir mektup yazan Cumhuriyetçiler, "Trump'a boşuna para harcamayalım" çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de 8 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesinde tartışmalı açıklamalarıyla tepki çeken Cumhuriyetçi aday Donald Trump, kendi partisinden darbe üstüne darbe yiyor. Geçen hafta 50 önde gelen Cumhuriyetçi liderin "Ona oy vermeyeceğiz" dedikleri açık bir mektup yayınlamasının ardından, bu kez de parti içinden önde gelen 70 kişi Trump'ı şimdiden seçimin kaybedeni ilan etti. 70 Cumhuriyetçi lider partiye, "Trump'a maddi yardımı durdurun" çağrısı yaptı.

'DEMOKRATLAR EZİP GEÇECEK'

Aralarında eski Kongre üyelerinin ve partinin etkili liderlerinin bulunduğu 70'den fazla Cumhuriyetçi, partinin liderliğini yürüten Ulusal Komite'ye mektup yazdı. Mektupta, Trump'ın 'bölücülüğü' ve 'yetersizliği' nedeniyle 8 Kasım seçimlerinde milyonlarca oyun rakip Demokratlara kayacağı belirtilerek, 'yenilgi' şu sözlerle kabul edildi: "Donald Trump'ın bölücülüğünün, dikkatsizliğinin, beceriksizliğinin ve rekor düzeyde düşük olan popularitesinin, bu seçimde Demokratların ezici bir zafer kazanması riski taşıdığına inanıyoruz."

'KONGRE SEÇİMLERİ DAHA ÖNEMLİ'

Mektupta, partinin maddi kaynaklarının Senato ve Temsilciler Meclisi'ndeki çoğunluğu korumak için harcaması gerektiği savunuldu. İmzacılar, "Cumhuriyetçi Parti'yi boğazına dolanmış Trump'ın ağırlığı yüzünden boğulmaktan alıkoyacak tek şey, kaynakların derhal Senato ve Temsilciler Meclisi seçim yarışına yönlendirmektir" denildi.

TRUMP UMURSAMADI

Milyarder bir emlak zengini olan Trump ise kaygı duymadığını söyleyerek, "Ben de Cumhuriyetçi Parti'yi fonlamaya son veririm olur biter" dedi.