Seks işçileri için yola işaret kondu!

Basel'de sokakta çalışan seks işçilerini gösteren işaretler konuldu. Halkın önerisi ile yapıldığı belirtilen uygulamaya tepki gösterenler de var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsviçre’nin Basel kentinde geçtiğimiz Haziran ayından itibaren sokakta çalışan seks işçilerini uyarı levhalarıyla gösteriyor. Yaklaşık iki aydır seks işçilerinin çalıştığı caddelerde 1-1.5 metrekare alanda yere yeşil çizgi içinde sokak lambasına yaslanan kadın resimleri yerleştirildi. Basel Belediyesi’nin seks işçisi kadınları güvenceye almak amacıyla uyguladığı piktogram projesi Basel halkı tarafından önerildi.

kadin

Bundan sonra müşteri bekleyen seks işçileri piktogram çizgileri sınırlarında müşterileriyle görüşecek. Basel kentinde yılda ortalama 3 binden fazla seks çalışanı hizmet veriyor. Piktogram çizgilerinden tek şikayetçi olan ise Basel kentin esnafı. Çizgiler asfalta yapılmadan önce belediye esnafa danışmadı. Bir esnaf dükkanlarının önünün işaretlenmesinden rahatsız olduğunu belirterek, “Biz seks çalışanlarından şikayetçi değiliz. Dükkânımızın önüne çizilen işaretler şimdi bizi ve müşterilerimizi rahatsız ediyor” dedi. (BASEL/DHA)

Etiketler seks Basel işaret