Dunford, Ankara'ya değil İncirlik'e iniyor

Yarın Türkiye'ye gelecek olan ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, ziyaretine İncirlik'ten başlayacak. Dunford, üsteki ABD'li askerlerle görüştükten sonra Ankara'ya geçecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe girişiminin ardından Türkiye'ye gelme kararı alan ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'un yarın sabaha karşı uçakla İncirlik'e inecek. Dunford'un burada görevli askerlerle görüştükten sonra Ankara'ya geçecek.

İlk açıklamalarda Dunford'un ziyaretine bugün Ankara'dan başlayacağı, sonra İncirlik'e geçeceği belirtilmişti. Ancak ABD'li generalin uçağının 'saat farkı nedeniyle' yarın sabaha karşı İncirlik'e ineceği duyuruldu.

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, ilk olarak burada konuşlu olan ABD 39'uncu Hava Üs Kanat Komutanlığı'nda görevli askerler ile kısa bir görüşme yapacak. Dunford, daha sonra Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'la görüşmek için Ankara'ya gidecek.

Dunford'un gelişi öncesi İnçirlik üssü çevdesinde geniş güvenlik önlemi alındı.  15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrası İncirlik Üssü'nün elektrikleri kesilmişti. Üs içindeki enerji, uzun süre jeneratörler aracılığıyla sağlandı. (DHA)