Nureddin Zengi Tugayı 10 yaşındaki bir çocuğun başını kesti

İç savaş yaşayan Suriye'den şiddet haberleri gelmeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de rejim muhalifi silahlı gruplardan Nureddin Zengi Tugayı'nın, rejim için mücadele ettiğini öne sürdükleri Filistinli bir esir çocuğun başını kestiği video ortaya çıktı.

BBC Türkçe'nin haberine göre grubun, geçmişte ABD, İngiltere, Fransa, Türkiye, Katar ve diğer Körfez ülkelerinden askeri ve mali destek aldığı bildiriliyor.

Sosyal medyada, adının Abdullah İssa olduğu belirtilen çocuğun öldürülmesine ilişkin video görüntüsü salı günü sabah saatlerinde ortaya çıktı.

İlk videoda sesleri duyulan kişiler, çocuğun Halep bölgesinde faaliyet gösteren hükümet yanlısı Filistinli bir grup olan Kudüs Tugayı üyesi olduğunu söylüyor.

Sosyal medyada paylaşılan kayıtta beş kişinin korku içindeki çocukla bir kamyonun arkasında poz verdikleri, bu kişilerden birinin çocuğu saçlarından tuttuğu görülüyor. Bir başka videoda aynı kişinin daha sonra çocuğun kafasını keserken görüntüsü var.

Olayın, yoğun çatışmaların yaşandığı Halep'in kuzeyinde Handarat kasabasında meydana geldiği bildirildi.

Muhalefet yanlısı bir internet sitesi olan Enab Baladi, çocuğun yerel Nureddin Zengi Tugayı militanları tarafından ele geçirildiğini duyurdu.

Uluslararası Af Örgütü Amnesty İnternational, geçtiğimiz haftalarda Nureddin Zengi savaşçılarının, adam kaçırma ve işkence gibi insan hakları ihlallerine ilişkin iddiaların ayrıntılarına açıkladığı bir raporda yer vermişti.

Halep'in kuzeyindeki Handarat kasabası stratejik açıdan kritik bir yer olarak görülüyor.

Etiketler Suriye Türkiye Halep