Türkiye'ye bu yıl içinde vize serbetisi verilmeyecek

Avrupa Birliği Komiseri Günter Oettinger, Türkiye'ye verilmesi planlanan vize serbestisinin bu yıl içinde gerçekleşmeyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye vermesi beklenen vize serbestisinin bu yıl içinde çıkmayacağı açıklandı. AB Komiseri Günter Oettinger taslağın hala tartışıldığını söyledi.

Türkiye ve AB arasında imzalanan mültecilerin geri gönderilmesini öngören anlaşma karşılığında, Türkiye'ye vize serbestisi tanınacağı açıklanmıştı. Fakat, Türkiye'nin 72 kriteri yerine getirmesi gerekiyor. Türkiye, kriterlerden biri olan Terörle Mücadele Yasası'nın değiştirilmesine karşı çıkıyor.

Diken'in haberine göre, mülteci anlaşmasının mimarlarından olan AB Komiseri Günter Oettinger, "Türklere yönelik vize uygulamasının kaldırılması için hazırlanan yasa taslağı şu anda Avrupa Parlamentosu’nda tartışılıyor. Ama bu yılın bitiminden önce vize serbestisi düzenlemesi yapacağımızı tahmin etmiyorum" dedi.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının HDP'yi meclisten silme amacı taşıdığını belirten Oettinger, gazetecilerin hapse atılmasına da tepki gösterdi.

İdam cezası tartışmalarına da değinen Oettinger, idam cezası uygulayan bir ülkenin AB'ye üye olamayacağını vurguladı.