İngiltere Prensi'nden canlı yayında HIV testi

Prens Harry, Londra'da bir hastaneden HIV testi yaptırdı. Facebook'tan canlı yayınlanan işlemi yüzbini aşkın kişi izledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Prensi Harry, Londra'daki Guys and St Thomas Hastanesi'nde HIV testi yaptırdı. Prens'in test süreci, Kraliyet Ailesi'nin (Royal Family) resmi Facebook hesabından canlı olarak yayınlandı.

Habertürk TV'nin haberine göre; AIDS İle Mücadele Derneği Genel Başkanı Ian Green, prensin davranışını teşvik edici bulduğunu söyledi ve 31 yaşındaki Prens Harry'nin, insanların AIDS hakkındaki farkındalığını artıran örnek bir davranışta bulunduğunu açıkladı: Prens Harry'nin HIV testini canlı yayında yaptırması, AIDS ile mücadelede çığır açacak harekettir. Bu onun sadece kraliyet asaletini göstermiyor, aynı zamanda önyargıları kırıyor. Milyonlara HIV testinin kolay, hızlı ve testten korkulacak hiçbir şey olmadığını gösteriyor.

Prensin Facebook'taki canlı yayın videosu 100 bini aşkın kişi tarafından izlendi ve 800 kez paylaşıldı. Prens, aynı zamanda Sentebale isimli bir yardım derneğinin kurucu üyesi. Dernek, AIDS hastalığına yakalanmış gençler için çeşitli etkinlikler yaparak bağış topluyor.