Hamaney, yüksek maaş alanların cezalandırılmasını istedi

İran dini lideri Ayetullah Hamaney, bayram namazı hutbesinde, astronomik maaş alan yöneticilerin cezalandırılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, başkent Tahran'da kılınan Ramazan Bayramı Namazı'na imamlık yaptı. Bayram hutbesinde konuşan Hamaney; İstanbul, Bağdat ve Bangladeş'te yaşanan saldırılardan ABD, İngiltere ve İsrail istihbaratlarını sorumlu tuttu.

IRNA haber ajansının haberine göre, Hamaney saldırılarla birlikte Filistin meselesinin unutturulmak istendiğini savundu. Hamaney "Filistin özgürlüğü yolunda mücadele etmek, İslami mücadeledir ve sırf Arap mücadelesi değildir” şeklinde konuştu.

Devlet yöneticilerinin aldığı astronomik maaşların gayrı meşru ve günah olduğunu açıklayan Hamaney, “Geçmişte kesinlikle kusurlar olmuştur. İyi ki Cumhurbaşkanı ve diğer devlet erkanı, bu konuyu araştırmaya söz verdi. Astronomik maaşlar geri alınmalıdır. Yasaya aykırı davrananlar cezalandırılmalı ve görevi kötüye kullananlar işten atılmalıdır, çünkü bu tür insanlar bulundukları görevler layık değiller” dedi.

Alınan yüksek maaşların devlet hazinesine geri aktarılmasının gerektiğini belirten Hamaney, bu konunun takip edilmemesi durumunda halkın devlete karşı güveninin azalmasına neden olacağını dile getirdi.