Ölüm tehdidi alan Alman vekil: Erdoğan'ın Almanya'ya girişi yasaklanmalı

Soykırım yasasını destekleyen Alman vekil Dağdelen'den Erdoğan'ın 'kan testi' sözlerine tepki: "Türkiye’de Alman vekillere şiddet çağrısı yapan kişiye Almanya'ya seyahat yasağı getirilmeli."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Almanya'nın Ermeni soykırımı yasasını tanıması sonrası Türkiye kökenli Alman vekiller için sarf ettiği sözler tepki çekmeye devam ediyor. Sol Parti milletvekili Sevim Dağdelen, ölüm tehditleri aldığını vurgulayarak Erdoğan için Almanya’ya giriş yasağı konması gerektiğini savundu.

MERKEL'E DE ÇAĞRI YAPTI

Bild am Sonntag'a konuşan Dağdelen, "Türkiye’de Alman Federal Meclis milletvekillerine şiddet çağrısı yapan kişiye Almanya'ya seyahat yasağı getirilmelidir. Buna Cumhurbaşkanı Erdoğan da dahil” dedi. Sol Parti'nin göçmen politikaları üzerine sözcülüğünü yapan Dağdelen, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i de Erdoğan'ın açıklamalarına daha sert tepki göstermeye çağırdı. Dağdelen'in sosyal medya hesabına bir kişi, "Onu başından vurana 100 bin euro ödül" mesajını yazmıştı.

Erdoğan, Almanya'daki soykırım yasasını destekleyen Türkiyeli vekiller hakkında, "Oradan çıkıyor bir ukala bir şey hazırlıyor, Alman parlamentosuna sunuyor. Neymiş Birileri de diyor ki güya 'Türk'. Ne Türk'ü. Bunların kanının laboratuvar testinden geçmesi lazım" diye konuşmuştu. Cumhurbaşkanı'nın bu sözlerinin ardından soykırım yasasını destekleyen Türkiyeli vekiller ölüm tehdidi almış,Alman hükümeti kendilerine 24 saat polis koruması tahsis etmişti.