Dünya Tabipler Birliği'nden, Fincancı’nın gözaltına alınmasına tepki

Dünya Tabipler Birliği, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınmasına tepki gösterdi, “Türk Tabipleri Birliği üyelerine yapılan bu saldırılar tamamen haksızdır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 'Kimyasal gaz' iddialarıyla ilgili açıklamaları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı İstanbul'da gözaltına alınmasının ardından Ankara’ya getirildi.

Fincancı’nın gözaltına alınmasına meslek örgütleri ve siyasi partiler tepki gösterirken, TTB'nin de üyesi olduğu Dünya Tabipler Birliği’nden (DTB) de tepki geldi.

DTB Konseyi Başkanı Dr. Frank Ulrich Montgomery, gözaltına ilişkin yaptığı açıklamada, “Dr. Korur Fincancı'nın gözaltına alınması ve Türk Tabipleri Birliği üyelerinin görevden uzaklaştırılmakla tehdit edilmesi kesinlikle kabul edilemez. DTB, Türk makamları tarafından PKK grubuna karşı kimyasal gaz kullanıldığına dair bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulunanlara katılıyor. Türk Tabipleri Birliği üyelerine yapılan bu saldırılar tamamen haksızdır” ifadelerini kullandı. (DUVAR)