'Örgütsel materyal'in tanıtımı TRT'de, satışı D&R'da yapılmış

TTB Başkanı Fincancı'nın evinde bulunan ve "örgütsel" olduğu öne sürülen kitaplardan "Dağın Ardına Bakmak"ın tanıtımı TRT 1'de yapılmış. Kitap D&R'ın da arasında olduğu birçok sitede satışa sunulmuş.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla İstanbul'daki evinde gözaltına alındı.

Aralarında Sabah gazetesinin de bulunduğu iktidar yanlısı medya organları ve sosyal medyada Şebnem Korur Fincancı'nın evinde "örgütsel el kitabı" ve kalaşnikof olarak bilinen saldırı tüfeği AK-47 mermisi bulunduğu iddia edildi.

TRT Haber de ise "Gözaltına alınan Fincancı'nın ikametinde yapılan aramada, yasaklı bir kitap ve fişekler bulundu" ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün servis ettiği ve iki kitabın görüldüğü fotoğraf ve video da iddiaya kanıt olarak gösterildi.

Fotoğrafta görülen kitaplardan ilki Bejan Matur'un yazdığı, 2011 yılında Timaş Yayınları'ndan çıkan "Dağın Ardına Bakmak" kitabı. Kitap Turkuvaz Medya'ya ait D&R'ın da aralarında bulunduğu birçok kitap sitesinde "Satışta yok" ya da "Satış dışı" olarak yer alıyor. 

Kitabın tanıtımı gazeteci Derya Sazak'ın TRT 1'de sunduğu "Politik Açılım" programında Bejan Matur'un katılımıyla da yapılmış.

Diğer kitap ise gazeteci İshak Karakaş'ın kaleme aldığı "Barışa 100 Adım" isimli kitap. İlk baskısı 2016'da yapılan kitap Amazon sitesinde satışta. (HABER MERKEZİ)