Dünya Sağlık Örgütü açıkladı: Yeni virüs iki kişinin ölümüne neden oldu

Dünya Sağlık Örgütü, yeni virüs Marburg'un, Afrika'da iki kişinin ölümüne sebep olduğunu ve temaslı olan 34 kişinin karantina altına alındığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni bir virüsün iki kişinin ölümüne neden olduğunu ve 34 kişinin karantinaya alındığını belirtti.

Gana Sağlık Servisi’nin hayatını kaybeden kişilerle ilgili açıklamasında virüsün ilk olarak iki hastada ateş ve ishalle etkisini göstermeye başladığının altı çizildi.

DSÖ Ülke Temsilcisi doktor Francis Kasolo şu açıklamayı yaptı:

“Güney Ashanti bölgesinden iki hasta öldü, virüs ishal, ateş, mide bulantısı gibi semptomlarla ortaya çıkıyor. Ancak insanlar bunu bazen önemsemeyebiliyor.”

MARBURG VİRÜSÜ NEDİR?

Uzmanlar, hastalığın kuluçka süresinin iki ila 21 gün arasında olduğunu, tam olarak etkili bir tedavisi bulunmadığını ve hastalığın yüzde 90’ının ölümle sonuçlanmasına yol açtığını söylüyor. Virüs, enfekte kişilerden veya hayvanlardan vücut sıvıları, kan veya doğrudan temas yoluyla yayılıyor. Aynı zamanda hastalık yüzeylerden de temas yoluyla geçebiliyor.

MARBURG VİRÜSÜ BELİRTİLERİ:

– Ateş
– Kanlı ishal veya kanlı idrar
– Diş etlerde kanama
– Deride kanama
– Gözeneklerde kanama

Uzmanlar, hastalıkla ilgili olarak yüksek ateşin yanı sıra baş ağrısı da görülebildiğini ve kısa sürede vücutta kanamaların başladığını açıkladı. Virüsü tedavi etmek için onaylanmış hiçbir aşı veya antiviral tedavi bulunmuyor.(HABER MERKEZİ)