Dune 2 geliyor: Devam filminin senaryosu tamamlandı

"Dune: Çöl Gezegeni" filminin yönetmeni Denis Villeneuve, devam filminin senaryosunun tamamlandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2023 yılının Ekim ayında vizyona girmesi planlanan "Dune: Çöl Gezegeni 2" filmi için çekim hazırlıkları başladı. Yönetmen Denis Villeneuve, Collider ile gerçekleştirdiği röportajda filmin senaryosunun büyük oranda tamamlandığını belirtti. 

Beyazperde'nin aktardığına göre, yönetmen Villeneuve, Dune'u bir üçleme olarak tasarlamış olsa da ikinci film için stüdyo onayı serinin ilk filminin gişedeki başarısının ardından geldi. Şu sıralarda devam filmindeki önemli karakterleri oynaması planlanan isimlerle son görüşmeler yapılıyor. İmparator Shaddam'ın kızı Prenses Irulan rolü için Florence Pugh'un adı öne çıkarken, Baron Harkonnen'in yeğeni Feyd-Rautha karakteri için Austin Butler ile görüşülüyor.

'SENARYO ÇOĞUNLUKLA BİTTİ'

Devam filmi için hazırlanırken üzerindeki baskının ilk filmdekine benzer olduğunu söyleyen yönetmen, filmin senaryosuyla ilgili olarak, "Senaryo çoğunlukla bitti ancak bu son kurguya kadar devam eden bir çalışma. Sadece sağlamlaştı diyebilirim. Elimde bir senaryo var, şu anda hazırlık aşamasındayız" ifadelerini kullandı. 

Villeneuve ayrıca ikinci filmde daha fazla IMAX sahnesi olacağını da vurguladı.