DTSO Başkanı Mehmet Kaya, şair Berken Bereh'i ziyaret etti

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, şair Berken Bereh'i kitap fuarında ziyaret etti ve kitap imzalattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (DTSO) Mehmet Kaya, Diyarbakır Kitap Fuarı'nda şair Berken Bereh ile bir araya geldi. DTSO heyeti ile Avesta Yayınları'nın standına gelen Kaya, şaire kitap imzalattı ve fotoğraf çektirdi.

Kaya, X hesabından Kürtçe yaptığı paylaşımda, fuarın ilk günü Berken Bereh'in programıyla ilgili çıkan soruna değinerek, şairden ve okurlarından özür diledi. Kaya, sorunun organizasyondan, teknik nedenlerden kaynaklandığını ifade etti.

Kaya, şunları söyledi: "Program düzenleme, yürütme ve teknik sebepler nedeniyle Amed Kitap Fuarı açılış günündeki programı için engellerle karşılaşan ünlü şair ve Kürt şiiri sevdalısı Berken Bereh ve okurlarından özür diliyoruz."

Ne olmuştu?

DTSO'nun Eylül Fuarcılık ile düzenlediği Diyarbakır Kitap Fuarı'nın açılış gününde, Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın programı uzayınca Berken Bereh'in programı 1 saat ertelenmişti. Arınç'ın ardından program başka bir söyleşi ile devam edince Berken Bereh durumu protesto etmişti. Bereh'in programı, fuar açılışının yapıldığı alanda gerçekleştirilmişti.