DSÖ: 'Vietnam hibrit varyantı' diye bir şey yok

Dünya Sağlık Örgütü, Vietnam'da görüldüğü yeni korona virüsü türünün açıklandığı gibi 'hibrit bir varyant' olmadığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Vietnam'da bulunduğu açıklanan 'yeni hibrit varyantın' mevcut Hindistan varyantının bir parçası olduğunu duyurdu. DSÖ, 'Vietnam hibrit varyantı' diye yeni bir korona virüsü türünün olmadığını açıkladı.

DSÖ'nün Vietnam temsilcisi Kidong Park, "Şu anda, DSÖ tanımlamalarına göre, Vietnam'da yeni bir hibrit varyant yok" dedi. Park, Vietnam basınıyla söyleşisinde, Vietnamlı yetkililerin 'Hindistan ve İngiliz varyantlarının bileşiminden ortaya çıkan yeni bir varyant' olarak nitelediği türün, esasında mevcut Hindistan varyantının bir parçası olduğunu söyledi.

Park, "Tespit edilen, ek mutasyonlarla birlikte Delta varyantı ve daha fazla inceleme gerektiriyor. Durumu birkaç hafta boyunca izlememiz lazım. Şu an, mevcut delta varyantının dahilinde, ek bir mutasyon" dedi.

DSÖ, geçtiğimiz hafta korona virüsü varyantlarının artık ülke isimleriyle değil, Yunan alfabesinden harflerle ifade edileceğini açıklamıştı. 'Hindistan varyantı' da bu çerçevede artık 'Delta varyantı' olarak anılıyor. (DIŞ HABERLER)