DSÖ, Hint aşısı Covaxin'e acil kullanım onayı verdi

Hindistan'da geliştirilen korona virüsü aşısı Covaxin, Dünya Sağlık Örgütü'nün tavsiye ettiği aşılar listesine girdi. Bu kararın ardından, çok sayıda yoksul ülkeye aşı gönderilmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Hindistan'da geliştirilen Covaxin'i tavsiye edilen Covid-19 aşıları listesine aldı. Bu kararla Hint üretimi aşının çok sayıda yoksul ülkeye gönderilmesinin önü açıldı.

DSÖ'den yapılan açıklamada, Hint biyoteknoloji şirketi Bharat Biotech'in Ulusal Viroloji Enstitüsü ile işbirliği içinde geliştirdiği Covaxin aşısının, 18 yaş ve üzerindeki gruplara dört hafta arayla iki doz halinde yapılması tavsiye edildi.

Bu kararla, aşı tercihlerini DSÖ'nün rehberliğinde yapan çok sayıda yoksul ülkenin Covaxin sipariş etmesi bekleniyor. Aynı zamanda, bu aşıyı yaptırmış milyonlarca Hindistan vatandaşının başka ülkeleri ziyaret etmesinin de kolaylaşacağı belirtiliyor. Covaxin, DSÖ'nün tavsiye listesine giren yedinci aşı oldu. DSÖ bugüne dek, Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sinovac ve Sinopharm aşılarının kullanımını onaylamıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler dsö Covaxin cOVİD-19