DSÖ Başkanı'ndan yeni 'deprem' açıklaması

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Özellikle bilginin gelmediği bölgelerden endişeliyiz" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Maraş merkezli depremlerin ardından örgütten yapılan 'endişe' açıklamasını yineledi. Cenevre'de düzenlenen DSÖ Yönetim Kurulu Toplantısı'nda konuşan Ghebreyesus, Türkiye ve Suriye'de binlerce kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan depremlerin ardından 'haber gelmeyen bölgeler nedeniyle endişeli olduklarını' söyledi. Ghebreyesus, "Özellikle bilginin gelmediği bölgelerden endişeliyiz. Hasar haritası, bizim odağımızı nereye doğrultmamız gerektiğini anlamamızın bir yolu" ifadelerini kullandı. 

Dün Reuters ajansına konuşan DSÖ sözcüsü, Türkiye ve Suriye'de büyük yıkıma sebep olan depremler nedeniyle ölü sayısında ciddi bir artış beklediklerini duyurmuştu. Sözcü, "Türkiye'de haber alamadığımız bazı bölgeler var" demişti.

'DEPREMLERDEN 1.4 MİLYON ÇOCUK ETKİLENMİŞ OLABİLİR'

Öte yandan DSÖ'nün kıdemli acil durumlar yetkilisi Adelheid Marschang, Türkiye ve Suriye'de meydana gelen ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan depremin 1.4 milyonu çocuk olmak üzere 23 milyon insanı etkilemiş olabileceği uyarısını yaptı. Marschang, "Yaşananlara dair genel haritalar, yaklaşık 5 milyon savunmasız nüfus dahil olmak üzere 23 milyon insanın etkilenmiş olabileceğini gösteriyor" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

Etiketler DSÖ deprem Tedros