DSÖ Başkanı, Suriye'nin kuzeybatısında

Dün, Hatay ilçesinde incelemelerde bulunan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Suriye'nin kuzeybatısını ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Maraş merkezli depremlerde büyük bir yıkımın meydana geldiği Suriye'nin kuzeybatısını ziyaret etti. Geçtiğimiz günlerde Şam hükümetinin kontrolündeki bölgeleri ziyaret eden Ghebreyesus, depremlerden bu yana ilk kez silahlı grupların kontrolünde olan kuzeybatıya gitti.

Dün Hatay ilçesinde incelemelerde bulunan Ghebreyesus, Bab el-Hava (Cilvegözü) sınırı üzerinden Suriye'ye geçiş yaptı. Depremzedelerin tedavi gördüğü hastanelere giden Ghebreyesus, depremler nedeniyle yerlerinden edilenlerin kaldığı kampları da ziyaret etti.

ŞAM'DA ESAD İLE BİR ARAYA GELMİŞTİ

Hatay'da deprem bölgesinde ziyaretiyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan DSÖ Genel Direktörü, yaralanmalar ve solunum yolu enfeksiyonlarına müdahale ve psikolojik destek gibi gereksinimler olduğunu belirtmişti. Ghebreyesus, 12 Şubat'ta Şam'da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir araya gelmiş, görüşmenin ardından sınır kapılarına ilişkin bir açıklama yapmıştı. Ghebreyesus, "Bu öğleden sonra Devlet Başkanı Esad ile görüştüm ve kendisi bu acil durum için sınır ötesi erişim noktalarını değerlendirmeye açık olduğunu belirtti" ifadelerini kullanmıştı.

Birleşmiş Milletler’in (BM) insani yardımdan sorumlu kıdemli yetkilisi Martin Griffiths ise ülkenin kuzeybatısında yaptığı incelemelerin ardından, uluslararası yardımların silahlı grupların kontrolündeki bölgelere ulaşamadığını söylemişti. Griffiths, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı: “Suriye’nin kuzeybatısındaki depremzedeleri hayal kırıklığına uğrattık, onlar hâlâ ulaşması imkansız uluslararası yardımı bekliyorlar, dolayısıyla BM bu konuyu ele almaya çalışıyor." (DIŞ HABERLER)