Dolar 8 TL'nin altına düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin grup toplantısı sırasında yaptığı açıklamaların ardından uzun süredir 8 TL'nin üzerinde seyreden dolar bu seviyenin altını gördü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısında bugün yaptığı ekonomi ile ilgili açıklamaları sırasında dolar kuru 8 liranın altını indi. 

Toplantıda görevinden sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a teşekkür eden Erdoğan, ekonomi ile ilgili bölümde şunları söylemişti:

"Vatandaşlarımızdan, bireysel tasarruflarında milli paralarına güvenmelerini ve tercihlerini Türk Lirası'ndan yana kullanmalarını istiyorum. Türk ekonomisine ve Türk Lirası'na güvenen yerli ve uluslararası yatırımcıların kazancını kendi kazancımız olarak görerek, yatırımcılara her türlü kolaylığı gösterecek, desteği vereceğiz. Yatırım yapıldığında en yüksek ve güvenli kazancın sağlanacağı ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini tüm dünyaya göstereceğiz. Ekonominin tüm taraflarıyla, tüm sivil toplum kuruluşlarıyla yakın iş birliği halinde hareket ediyoruz. Biz de uluslararası yatırımcılarla bir dizi toplantı yaparak, onlara ülkemizdeki imkanları, fırsatları, potansiyeli ve sağlayacağımız destekleri bizzat anlatacağız. Yaşanan gelişmeler ışığında küresel ve milli ekonomideki tüm senaryoları çalışıyor, ülkemiz için en doğru olanı yapmaya gayret gösteriyoruz."

Doların 7,95 seviyesindeki seyri sürüyor. (HABER MERKEZİ)