Doktora mesleği bıraktıran 3 kardeş tahliye edildi

Urfa'da 27 Haziran'da bir doktoru darp eden hasta yakınları gözaltına alındı sonra serbest bırakıldı. İtiraz üzerine tutuklanan üç kardeş, mahkemedeki davanın ikinci duruşmasında tahliye edildi.

Doktor Şeyhmus Baraj'a saldırı anları
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Urfa'nın Viranşehir ilçesinde doktora saldıran kişiler önce gözaltına alındı daha sonra serbest bırakıldı. Karara itiraz üzerine yeniden tutuklanıp hapis cezası istenen saldırgan üç kardeş, ikinci duruşmada tahliye edildi.

DHA'nın aktardığına göre, olay, 27 Haziran'da özel bir tıp merkezinde meydana geldi. İddiaya göre Dr. Şeyhmus Baraj ile hasta yakınları arasında 'sıra bekleme' tartışması çıktı. Hasta yakınları, doktoru darbetti. Vücudunun çeşitli yerlerinde izler oluşan doktor, darp raporu alarak şikayetçi oldu. Gözaltına alınan 4 şüpheli, işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi.

DOKTOR DİPLOMASINI YIRTIP MESLEĞİ BIRAKTI

Şüphelilerin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına tepki gösteren Dr. Baraj ise diplomasını yırtıp, mesleği bıraktığını açıkladı. Viranşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli kontrol kararına itiraz edilmesi üzerine 4 şüpheli yeniden gözaltına alındı.

Şüphelilerden Mahmut, Mecnun ve Halil İbrahim Dağ kardeşler tutuklandı. Sanıklar hakkında 'basit yaralama', 'hakaret' ve 'tehdit' suçlarından 3'er yıldan 8'er yıla kadar hapis cezası istendi. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında Mahmut, Mecnun ve Halil İbrahim Dağ kardeşler, "kaçma ve delilleri karartma şüphesi olmadığı" gerekçesiyle tutukluluk süreleri de göz önünde bulundurularak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)